Skip to main content

Vražda v Mena House: Slečne Marplovej šliape na päty nová pátračka

Slečna Marplová má konkurenciu, na päty jej šliape Jane Wunderlyová.

Vražda v Mena House je príbeh o tom, ako sa jedna dovolenka v horúcom Egypte zmení na pátranie po vrahovi. Mladá vdova Jane Wunderlyová sprevádza svoju bohatú tetu Millie, ktorá nepríjemné a pred svetom skryté spomienky na minulosť zaháňa stálou "hladinkou" alkoholu v krvi.

Jane sa napriek tomu teší, že si v luxusnom hotelovom komplexe Mena House oddýchne a na vlastné oči si pozrie starodávne pyramídy. Vyhliadku na pohodové dni jej však prekazí vražda mladučkej kokety Anny Staintonovej, z ktorej zavraždenia sa Jane stáva podozrivá.

Stráviť zvyšok života v egyptskom väzení sa jej nepozdáva, preto sa sama púšťa do vyšetrovania prípadu. Teda nie celkom sama. Pomocnú ruku jej ponúka šarmantný a záhadný Redvers, pričom práve ich dialógy dodávajú knihe dôvtip.

Vražda v Mena House je to pravé na letnú dovolenku. Light detektívka vás počas letných horúčav prenesie priamo do roku 1926 do hotela Mena House medzi postavy, ktoré sú navzájom prepojené.

Niektorým však toto prepojenie navždy zmení osud. Prečo teta Millie utápa svoj žiaľ v alkohole? Ako Jane poznačil predchádzajúci manželský život? Koľko vrahov sa vlastne potuluje po prepychovom hoteli? A kto je tajomný pán Redvers? Odpoveď na túto otázku vás bude možno zaujímať viac ako výsledok celého pátrania.

Prvý diel série Prípady Jane Wunderlyovej je novinkou v edícii Zelená knižnica, s ktorou síce nebudete v neustálom napätí, ale s malou dávkou romantiky máte o zábavu na jedno až dve popoludnia postarané.